All bröd/bakverk tillverkar jag själv av egen odlade råvaror och ekologiska/KRAV-godkända
råvaror vilka jag hämtar direkt från småbrukare i Grästorp eller hos Saltå Kvarn.
Grundprincipen är att baka så naturligt som möjligt utan att använda några tillsatser så att varje bröd blir unikt.

Behöver du laktos- eller äggfritt? Kontakta oss för mer info.

Surdeg

Surdeg är ett urgammalt jäsmedel som baserar på mjöl och vatten som får stå så
länge att den börjar jäsa. EKOLILLAN framställer surdegen själv och tillsätter
ingen jäst och/eller sötningsmedel för att påskynda gas- och syreproduktionen.
Brödet är långtidsjäst och blir aromatiskt med ett saftigt inkråm.

Bakferment

Bakferment är en sorts surdeg som baserar på ekologiska ärtor, vete, majs och honung.
Degbearbetningen och jästiden är nästan likadan som surdeg men det är mildare och tåligare för magen.
Brödet blir mycket saftigt med kraftig smak.

Levain

Levain eller s.k. naturlig starter baserar på jäst fruktjuice.
EKOLILLAN använder russinjäst vilken är hemgjord.
Brödet är enligt gamla franska bageritradition långtidsjäst i minst 14 timmar
och behöver därför inga tillsatser av socker/honung eller vanlig jäst för att förbättra jäsningen.

Verksamheten är godkänd av miljönämnden.

Klicka här för att komma till Bröd och bakverk - Sortimentlista